#Bjergmarathon

You are Here: Bjergmarathon #Bjergmarathon

Hovedsponsor:

 

Sponsorer:

 

 

Ses vi til Bjergmarathon den 18. juni 2016?

Tilmelding åbnes d. 1. februar kl. 12.00

 

Det anerkendte tyske LaufReport har haft en rapporter med i årets løb. Se hans artikel her.

Udklip st 

 

Bjergløb kan tiltrække løbere, fordi ruterne er krævende. Men de kan også skræmme løbere væk – af samme grund. I Aabenraa er tingene gået op i en højere enhed. Aabenraa Bjergmarathon byder på både hårde bakker – og tusinder af deltagere.

 

Aabenraa Bjergmarathon er blevet afviklet siden årtusindskiftet og ruten er karakteriseret af få, men lange stigninger. Stigningerne, hvoraf den skrappeste ligger på Hjarupvej, er placeret på fire sløjfer, som alle har udgangspunkt i Aabenraa by. Maratonløberne skal løbe alle fire sløjfer, mens dem, der løber kortere distancer, kan nøjes med en eller to sløjfer.

 

top1

 

Se alle dine og andres billeder fra Twitter og Instagram her

 

Men trods den spændende rute er det ikke dén, der gør Aabenraa Bjergmarathon til noget enestående. Løbets unikke styrke er, at der år efter år er så mange løbere, der deltager i det. Deltagerantallet ligger på ca. 3500, og det er altså lidt af en bedrift, når man tager i betragtning, hvor mange andre løb der findes rundt omkring – løb, hvis ruter oftest er noget nemmere at overkomme.

 

Ruten består af flere kuperede sløjfer, der alle har udgangspunkt i Aabenraa by. På maratondistancen møder man fem store bakker (50-75 højdemeter pr. stk.). Løbet er traditionelt blandt de danske motionsløb, der tiltrækker allerflest deltagere.

 

Borgmesteren har ordet:

 

Snør skoene og kom med

 

Så er det igen blevet tid til en af årets store lokale begivenheder: Aabenraa Bjergmarathon.
Motionister og eliteløbere står snart klar i startområdet på Storetorv i Aabenraa og venter på at tage kampen op mod ”bjergene” i det smukke bakkede landskab, der omkranser Aabenraa. Det skal nok blive sjovt og hårdt.

 

Vi taler meget om sundhed i disse år. Aabenraa Kommunes planstrategi hedder endda Sund Vækst, fordi vi ønsker at udvikle en kommune, hvor borgerne er aktive og sunde.
Bjergmarathon er et vigtig symbol på den udvikling.

 

Bjergmarathon er blevet en fast tradition her i Aabenraa Kommune. Det er en god fælles oplevelse for deltagerne – både dem der løber, og dem der hepper. Men det er også en fælles oplevelse for de mange frivillige, der hvert år får løbet op at stå: Stor tak til jer alle, fordi I investerer jeres tid i at skabe en positiv event, der glæder en masse mennesker og sætter Aabenraa Kommune på landkortet som en aktiv og sund kommune.

 

Året rundt er Aabenraa Bjergmarathon en fast del af gadebilledet i Aabenraa og landskabet rundt om byen. Maratonruten er permanent afmærket, så alle kan følge ruten eller dele af den. Aabenraa Bjergmarathon er nemlig for alle løbere. Hvert år giver både eliteløbere og motionister sig i kast med maratondistancen eller en af de kortere distancer. For børnene er der arrangeret børneløb i Aabenraas gader. Et aktivt liv har ingen alder, så lad Bjergmarathon være en anledning til at komme op af lænestolen. Kom og vær med.

 

Jeg ønsker alle et godt løb og håber, at vi ses derude.

 

Thomas Andresen
Borgmester, Aabenraa Kommune

mens amber bracelets