#Bjergmarathon

You are Here: Bjergmarathon #Bjergmarathon

Hovedsponsor:

 

 

Tak for denne gang og på gensyn i 2018

 

  

Für unsere deutschen Freunde  tysk-flag

 

Bjergløb kan tiltrække løbere, fordi ruterne er krævende. Men de kan også skræmme løbere væk – af samme grund. I Aabenraa er tingene gået op i en højere enhed. Aabenraa Bjergmarathon byder på både hårde bakker – og tusinder af deltagere.

 

Aabenraa Bjergmarathon er blevet afviklet siden årtusindskiftet og ruten er karakteriseret af få, men lange stigninger. Stigningerne, hvoraf den skrappeste ligger på Hjarupvej, er placeret på fire sløjfer, som alle har udgangspunkt i Aabenraa by. Maratonløberne skal løbe alle fire sløjfer, mens dem, der løber kortere distancer, kan nøjes med en eller to sløjfer.

 

top1

 

Se alle dine og andres billeder fra Twitter og Instagram her

 

Men trods den spændende rute er det ikke dén, der gør Aabenraa Bjergmarathon til noget enestående. Løbets unikke styrke er, at der år efter år er så mange løbere, der deltager i det. Deltagerantallet ligger på ca. 3500, og det er altså lidt af en bedrift, når man tager i betragtning, hvor mange andre løb der findes rundt omkring – løb, hvis ruter oftest er noget nemmere at overkomme.

 

Ruten består af flere kuperede sløjfer, der alle har udgangspunkt i Aabenraa by. På maratondistancen møder man fem store bakker (50-75 højdemeter pr. stk.). Løbet er traditionelt blandt de danske motionsløb, der tiltrækker allerflest deltagere.

 

 

Borgmesteren har ordet:

 

Bjergmarathon sætter Aabenraa i bevægelse

 

Aabenraa Bjergmarathon står for døren, og Aabenraa by vil igen for en dag forvandle sig til en stor løbefest.

 

For mange er det en tradition at tage kampen op mod bakkerne omkring Aabenraa denne lørdag i juni. Dagen igennem vil løbere sætte byen i bevægelse, når de sætter starten på Storetorv og løber ud på en eller flere af de fire sløjfer, der tilsammen udgør maratondistancen på godt 42 km. Og når de igen slutter turen på Storetorv og får en velfortjent medalje hængt om halsen. 

 

De grønklædte bakker er noget af det helt særlige ved Bjergmarathon. Og hvad enten man er rutineret løber eller nystartet motionist, vil Aabenraas ’bjerge’ byde på udfordringer. Alt efter ambitionsniveauet kan man heldigvis vælge mellem flere distancer fra 5 km til en hel maraton.

 

Som noget nyt i år byder dagen også på en 5-kilometers gårute. Forhåbentlig giver det endnu flere lyst til at være en del af den fælles begivenhed. Bjergmarathon handler nemlig i allerhøjeste grad om fællesskab. Blandt deltagerne i den fælles dyst mod kilometerne, blandt de mange tilskuere, der hepper langs ruten og ikke mindst blandt de mange frivillige, som skaber rammerne for løbefesten.

 

På den måde virkeliggør Bjergmarathon på flotteste vis byrådets mission om Det Gode Liv, når løbere, tilskuere og frivillige alle er med til at gøre Aabenraa til en smuk og levende by.

 

God kamp mod bakkerne og god løbefest til alle.

 

Thomas Andresen

Borgmester, Aabenraa Kommune

mens amber bracelets

Design By Novelty & Cool Teapots